عراقچی: همکاری با آژانس شکل جدیدی پیدا خواهد کرد دیدار لاوروف با رهبر کره شمالی سفر ابو محمد جولانی به جمهوری آذربایجان شروط پ. ک. ک برای ورود به عرصه سیاسی: آزادی «عبدالله اوجالان»، خواسته اصلی ما برای ادامه روند صلح است موارد اختلافی میان حماس و اسرائیل در مذاکرات آتش‌بس واکنش سازمان ملل و فیدان به خلع سلاح پ. ک. ک بیانیه وزارت خارجه آمریکا درباره کشته شدن یک شهروند آمریکایی در کرانه باختری اخراج دسته‌جمعی در وزارت خارجه آمریکا؛ ۱۳۵۰ دیپلمات کنار گذاشته شدند موافقت آمریکا با فروش احتمالی تجهیزات پشتیبانی A-۲۹ Super Tucano به ارتش لبنان هدیه ویژه نتانیاهو برای ترامپ اذعان هاآرتص به دستیابی هکر‌های ایرانی به اطلاعات صد‌ها مقام اسرائیلی سرکرده پ‌ک‌ک برای دومین بار خواستار خلع سلاح این گروه شد سفارت چین: به ایران موشک نداده‌ایم سفر هیئت قطری به آمریکا / جزئیات برنامه این گروه در کاخ سفید نتانیاهو: با ترامپ درباره تلاش‌ها برای آزادی زندانیان در غزه صحبت کردم

شورای همکاری خلیج فارس: تجاوز اسرائیل به ایران نقض منشور ملل متحد است

وزرای امور خارجه کشور‌های شورای همکاری خلیج فارس در چهل و هشتمین نشست فوق‌العاده خود تجاوز رژیم صهیونیستی به ایران را محکوم کرد و آن را نقض آشکار قوانین بین‌المللی و منشور سازمان ملل متحد دانست.
تاریخ انتشار: ۱۰:۲۲ - ۲۷ خرداد ۱۴۰۴ - 2025 June 17
کد خبر: ۲۸۱۰۷۲

به گزارش راهبرد معاصر، وزرای امور خارجه کشور‌های شورای همکاری خلیج فارس در چهل و هشتمین نشست فوق‌العاده خود تجاوز رژیم صهیونیستی به ایران را محکوم کرد و آن را نقض آشکار قوانین بین‌المللی و منشور سازمان ملل متحد دانست.

در بیانیه صادر شده توسط دبیرخانه شورای همکاری خلیج فارس آمده است: شورای وزیران، تجاوز اسرائیل به جمهوری اسلامی ایران را که حاکمیت و امنیت آن را مخدوش کرده و نقض آشکار قوانین بین‌المللی و منشور سازمان ملل متحد است، محکوم و بر لزوم بازگشت به مسیر دیپلماتیک تأکید کرد.

این شورا بر لزوم آتش‌بس فوری برای حفظ امنیت و ثبات در منطقه و همچنین لزوم تلاش‌های مشترک همه طرف‌ها برای کاهش تنش، اتخاذ دیپلماسی به عنوان ابزاری مؤثر برای حل و فصل مناقشات، اعمال حداکثر خویشتنداری و دور نگه داشتن منطقه و مردم آن از خطرات جنگ تأکید کرد.

شورای وزیران در بیانیه خود بر اهمیت نقش آژانس بین‌المللی انرژی اتمی (IAEA) در تقویت امنیت پیشگیرانه تأکید کرد و نسبت به پیامد‌های جدی انسانی و زیست‌محیطی حملات به تأسیسات هسته‌ای هشدار داد، حملاتی که تهدیدی برای ایمنی و سیستم جامع پادمان‌ها محسوب می‌شوند و ناقض قوانین بین‌المللی و حقوق بشردوستانه بین‌المللی هستند که هدف قرار دادن تأسیسات هسته‌ای را ممنوع می‌کنند.

این شورا از شورای امنیت و جامعه بین‌المللی خواست تا با توجه به پیامد‌های جدی این جنگ برای صلح منطقه‌ای و بین‌المللی، مسوولیت‌های خود را در قبال پایان دادن فوری به این جنگ و جلوگیری از تشدید آن ایفا کنند. این شورا همچنین از جامعه بین‌المللی خواست تا مذاکرات آمریکا و ایران در مورد مساله هسته‌ای ایران را که با میانجیگری سلطان‌نشین عمان انجام می‌شود، ادامه دهد.

شورای همکاری خلیج فارس همچنین بر لزوم پایبندی به مبانی و اصول اساسی مبتنی بر منشور سازمان ملل متحد و میثاق‌های حقوق بین‌الملل، اصول حسن همجواری، احترام به حاکمیت کشورها، عدم دخالت در امور داخلی، حل اختلافات از طریق مسالمت‌آمیز و خودداری از استفاده یا تهدید به زور تأکید کرد.

این شورا در بخش دیگری از بیانیه خود بر اهمیت حفظ امنیت دریایی و آبراه‌های منطقه و مقابله با فعالیت‌هایی که امنیت و ثبات منطقه و جهان را تهدید می‌کند، از جمله هدف قرار دادن کشتی‌های تجاری، تهدید خطوط کشتیرانی دریایی، تجارت بین‌المللی و تأسیسات نفتی در کشور‌های شورای همکاری خلیج فارس، تأکید کرد.

سحرگاه جمعه (۲۳ خرداد) در پی حمله تروریستی رژیم صهیونی به تهران و تعدادی از شهر‌های کشور، شماری از فرماندهان نظامی، دانشمندان و مردم غیرنظامی به شهادت رسیدند.

به دنبال این جنایت رژیم صهیونیستی، رهبر معظم انقلاب در پیامی خطاب به ملت بزرگ ایران، فرمودند: رژیم باید منتظر مجازاتی سخت باشد. دست قدرتمند نیروی مسلح جمهوری اسلامی او را رها نخواهد کرد باذن‌الله./ ایرنا

مطالب مرتبط
ارسال نظر
پرطرفدارترین اخبار